Monday 20 April 2015

Racing NEWS

Enduro mediterraneo Vol. 2 @ Steni.... HARD Up HaRdER DoWn



Το Momentum Racing Team enduro department έδωσε το παρών στον δεύτερο αγώνα της σειράς στην Στενή Ευβοίας.... Alessio ,Marios , Veteran Stoyan and Hardtail Φάνης...

Ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός και από πλευράς αντοχής καθώς είχε δύο πολύ δυνατές αναβάσεις για τις ειδικές 1 & 2 με σχετικά μικρά περιθώρια για την κάλυψή τους ενώ τα μονοπάτια ήταν ακόμα απαιτητικότερα και άκρως απολαυστικά , όπως θα έπρεπε να είναι Σ2, το παλιό πανελλήνιο dh μονοπάτι και το bigBear.

Όπως κάθε αγώνας έτσι και αυτός είχε τις ατυχίες και τα απρόοπτά του, ίσως λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο. Ο Φάνης πάρ αυτά κατέλαβε παρά την ατυχία του να συναντήσει στην 3η ειδική κόσμο μπροστά του την 6η θέση hardtail. Ο Stoyan παρά τα κάποια λάθη και κάποιες πτώσεις κατέλαβε την 2η θέση veteran ενώ την 17η γενικής.



O alessio παρά τα λάθη και την κούραση κατέλαβε την 10 θέση γενικής ( 8η θέση Men ) με 5ο καλύτερο χρόνο στην 2η ειδική με το 29er Enduro να πετάει στις fast speed ευθείες. Last but not least ο Μάριος μετά από μια σειρά ατυχών γεγονότων ( λάστιχο στην αρχή της δεύτερης ειδικής χάνοντας σχεδόν ένα λεπτό και καθυστερώντας στην άφιξη στην 3η ειδική στην οποία συνάντησε και τελικά προσπέρασε 2 άτομα μέσα) κατέλαβε την 5η θέση γενικής κάνοντας 3ο χρόνο στην 1η, 15ο με σκασμένο λάστιχο στην 2η και 2ο για 4 sec στην 3η ειδική με το process 153.


Όλα κύλισαν ομαλά, πέραν της αρχικής παράτασης 1ας ώρας τηρήθηκαν οι χρόνοι επακριβώς, όλα λειτούργησαν ρολόι,  τα μονοπάτια ήταν απίστευτα και γενικά παρά την κούραση όλοι έμεναν ευχαριστημένοι (ειδικά οι τυχαιροί των γενναιόδωρων κληρώσεων και των νικητών όπου θα απολαύσουν τα τοπικά χειροποίητα λουκάνικα, μαρμελάδες και κρασία.... :)

Συγχαρητήρια στον γερόλυκο @stanislav takidis για το comeback....

Επόμενη στάση Καλαμπάκα

Υστερόγραφο: στον επόμενο αγώνα θα δοκιμάσουμε αγιασμό αντί για ηλεκτρολύτες
Υστερόγραφο2 : Ride carbon kevlar rims approved

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μάς

Endura​ , Frozenwave Eshop​ , @MAXXIS bicycle tires greece TZORTZOPOULOS BICYCLES & ACCESSORIES​ Nightfox • Custom Downhill / BMX Jerseys​ Ποδήλατα Τσιρίκος​ Kassimatis Cycling - The Store​









MMTM RACE REPORT: Kimi Tank Trail Greek Downhill Open Cup #1

Η αγωνιστική αυλαία του 2015 έπεσε την περασμένη κυριακή με τον αγώνα του Tank Trail. Το Σάββατο το πρωί ο Μάριος και ο Φίλιππος ταξίδεψαν στην Κύμη Ευβοίας για να δώσουν το παρόν στον πρώτο αγώνα του πανελληνίου κυπέλλου στη γνωστή διαδρομή η οποία είχε κάποιες  μικροδιορθώσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Αντίθετα όμως με πέρυσι ο καιρός ήταν αίθριος και το μονοπάτι ήταν γεμάτο με πούδρα.Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ομάδα με 15 περίπου συναθλητές μας από τη βουλγαρία ήρθαν ώστε να πάρουν μέρος στον αγώνα.
 Στις προπονήσεις του Σαββάτου ο Πότσιος είχε μια πτώση στο "Θάνατο" λόγο έλλειψης πειθαρχίας από έναν συναθλητή του ( είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι συμβαίνουν ατυχήματα λόγο έλλειψης διαιτητών - επιτηρητών με σφυρίχτρες καθ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και ακόμα περισσότερο της αμέλειας των ίδιων των αθλητών να απομακρύνουν τα ποδηλατά τους αλλά και τους ίδιους από τη μέση της διαδρομής) κατά την οποία και τραυματίστηκε ελαφρά. Ο Μάριος στην τελευταία κατάβαση της ημέρας έπεσε λόγω του αέρα  στο άλμα μετά το roadgap  χτυπώντας ελαφρά στον ώμο και αρκετά στο δεξί πόδι.
 Την ημέρα του αγώνα το τμήμα αυτό με τα άλματα αποκλείστηκε λόγω του αέρα αφήνοντας μια μεγάλη ευθεία στη θέση του. Στα προκριματικά ο Πότσιος είχε μια μεγάλη πτώση στην αρχή της διαδρομής χτυπώντας στον ώμο και τα πλευρά μην καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το run του ενώ ο Μάριος έχοντας ενοχλήσεις από την πτώση στις προπονήσεις που δυσχέραιναν πολύ τα σημεία όπου έπρεπε να κάνεις πετάλι σημείωσε χρόνο 2.33 καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

downhill & enduro
Posted by MomentuM mtb academy on Monday, 20 April 2015
 Στον τελικό ο καιρός άλλαξε δραματικά , η θερμοκρασία έπεσε , μαύρισε ο ουρανός , φύσαγε και έριχνε ψιλόβροχο. Ο Πότσιος λόγω της πτώσης δεν αγωνίστηκε ενώ ο Μάριος σημειώνοντας χειρότερο χρόνο σε σχέση με τα προκριματικά 2.36 κατέλαβε και πάλι την 8η θέση.
 Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο ξεκίνημα αλλά δώσαμε το παρόν, περάσαμε πολύ καλά δίνοντας τέλος στην αναμονή μας για την αρχή της αγωνιστικής σεζόν σε μια άρτια διοργάνωση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο αγώνα με περισσότερη τύχη. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδία που αγωνίστηκαν . στην διοργάνωση και τους βούλγαρους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος στου υποστηρικτές μας Endura​, Frozenwave​, MAXXIS bicycles tires greece​ , IXS , Nightfox • Custom Downhill / BMX Jerseys 
και την Irene Yohannou​ και Aris Hatzigeorgiu για τις φωτογραφίες.

Marios @ The road Gap



Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος στου υποστηρικτές μας Endura​, Frozenwave​, MAXXIS bicycles tires greece​ , IXS , Nightfox • Custom Downhill / BMX Jerseys 
και την Irene Yohannou​ και Aris Hatzigeorgiu για τις φωτογραφίες.

No comments:

Post a Comment